info
Početna  ›  V  ›  Vrijednosni papiri

Vrijednosni papiri

Vrijednosni papiri su isprave koje vlasniku daju određena imovinska prava, instrumenti su financiranja gospodarskih i drugih pravnih subjekata.

Vrijednosni papiri s društvenog stajališta obuhvaća praćenje  i značenje vrijednosnih papira za cjelokupno društvo (državu).

Vrijednosni papiri s investicijskog stajališta obuhvaćaju praćenje i značenje vrijednosnih papira za ulagača, mogućnost prinosa i kapitalnog dobitka i rizika.

Vrijednosni papiri  s pravnog stajališta obuhvaćaju proučavanje pravnih propisa vezanih uz izdavanje, transakcije i prava koja vrijednosni papiri daju vlasnicima.

Vrijednosni papiri  sa korporacijskog stajališta obuhvaćaju praćenje i značenje vrijednosnih papira kao instrumenta financiranja i načina probavljanja temeljnog kapitala dioničkog društva, odnosno korporacije.

Izvor: Dioničarsko gospodarstvo: udžbenik za 3.razred srednje ekonomske škole, izdavač: Školska knjiga 2006.

Svi članci na ovome portalu su napisani u dobroj namjeri no ne garantiramo za njihovu točnost, potpunost ili korisnost.
Za svaku informaciju objavljenu u člancima nastojimo objaviti i njihovog autora odnosno izvor. Ukoliko smatrate da su neki dijelovi teksta u člancima u vašem vlasništvu kontaktirajte nas kako bi ažurirali izvor.
Svi koji smatraju da je objavljeni materijal neugodan ili neprikladan trebaju odmah obavijestiti administratora.

Pomozite nam poboljšati Definiraj.com Pošalji svoj Komentar